JADŁOSPIS OD 2.12 DO 6.12
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek | Płatki kukurydziane 20g na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 60 g, masło 10 g, wędlina12,5 g, ser śmietankowy 30 g, Pomidorki koktajlowe 35 g, sałata 5g herbata 200 ml. | Zupa kapuśniak 250 ml, Mięso mielone 70g w sosie pomidorowym 30g z papryką, czerwoną fasolą i kukurydzą 80g, ogórek kwaszony 70g, kompot 200 ml. | Bułeczka 50g, serek waniliowy50g, mandarynka 80g, herbatka malinowa 200ml. |
Alergeny | 1, 7 | 1,, 9, | 1, 7, |
Wtorek | Płatki owsiane 20 g na mleku 200 ml, pieczywo 50 g, masło 10 g, szynka 25 g, ogórek zielony 25g, pasta z awokado 35g, papryka 35g, herbata 200 ml. | Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml, kopytka 200g w sosie pieczarkowym 80g, surówka z marchewki i jabłka 80g, kompot 200ml. | Kasza manna 20g na mleku 200ml, z owocami 80g, herbatka z cytryną |
Alergeny | 1, 3, 7 | 1, 3,7, 9 | 1, 7, |
Środa | Kawa zbożowa 5g na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 50 g, masło 10 g, szynka 12,5 g, serek żółty , Pomidor 30g, ogórek kwaszony 25 g, herbata 200 ml. | Zupa krem z dyni 250 ml, Kotlet mielony wieprzowo- drobiowy 80g, ziemniaki z koperkiem 130g, mieszanka wiosenna 100g, kompot | Paluszek serowy 40g, bagietka 50g, banan 120g, woda z cytryną 200ml. |
Alergeny | 1, 3, 7 | 1, 3, 7, 9 | 1, ,7, |
Czwartek | Stół szwedzki-pieczywo, masło 10 g, serek żółty, jajko , miód, kabanosy 100g, pomidorki koktajlowe , marchewka, kiełki , ogórek 100g, herbata 200ml | Zupa krupnik z pęczakiem 250 ml, Makaron 50g z truskawkami 80g, jogurtem 30g i serkiem białym 70g, kompot | Grahamka z masłem 60g, wędlina 25g, jabłko 80g, herbata 200ml |
Alergeny | 1, 3, ,7. | 1 ,9, 7, 3 | 1, 7 |
Piątek | Mleko 250ml, pieczywo 60 g, masło 10 g, filet z indyka 12,5g jajko ze szczypiorkiem 30g, papryka 35g, sałata 5g, ,herbata 200ml. | Zupa zacierkowa 250ml, Ryba pieczona 100g, ziemniaki z koperkiem 130g, surówka z kapusty 80g, kompot 200 ml. | Ciasto drożdżowe 80g, kakao 200ml, gruszka 80g |
Alergeny | 1, 3, 7 | 1, 3, 4, 9 | 1, 3, 7, |